Krásy Jordánského království 2024

Zážitkový okruh biblickou zemí za Jordánem. Východ slunce ve Wadi Rum, poznávání tajemné Petry zařazené mezi novodobé divy světa a návštěva  dalších významných památek. Pobyt v luxusním hotelu u Mrtvého moře. Plavba po Rudém moři a mnohem více...

Termín: 18. 10. - 25. 10. 2024

Cena: 36 900 Kč
(do 30. 6. 2024 sleva 1000 Kč na osobu)

 

Program zájezdu:


18. 10. 2024 - pátek

Sraz na letišti v Praze v 7:00, odlet z Prahy charterovým letem do Akaby v Jordánsku. Přílet v 15:20 místního času. Odbavení na letišti, transfer do Wadi Rum, kde nás čeká ubytování v kempu Rum Oasis Luxury Camp. Chatky s vlastní koupelnou a WC, plavecký bazén. Bohatá večeře, při které se budou podávat také místní beduínské speciality, např. jehněčí maso pomalu pečené v podzemní peci.

19. 10. - sobota 

Ranní safari v džípech ve Wadi Rum, které nabízí neobyčejně krásné pouštní scenérie. Wadi Rum je krajina červených, žlutých a oranžových písků a skal. Východ slunce je zde obzvláště působivý. Je to krajina beduínů, oblast, kterou kráčely karavany Nabatejců před dvěma tisíci lety a kde působil legendární Lawrence z Arábie během I. světové války. Po safari následuje snídaně a odjezd do Petry. Vstup do Petry kaňonem Siq, za kterým se otevře úchvatný pohled na Klenotnici a celé město vytesané do růžových pískovcových skal. Pěší poznávání Petry. Na trase okruhu leží Klenotnice, nabatejské královské hrobky, rozsáhlá nekropole, zbytky obchodních tříd, divadlo, nabatejské chrámy a byzantské církevní stavby. Zdatnější cestovatelé mohou podniknout 45minutový výstup k monumentu Ad Deir nebo na nabatejské obětiště. Seznámíme se s bohatou historií Petry a kulturou Nabatejců, dnes již  zaniklého národa. Nocleh a večeře v hotelu La Maison 3* nedaleko východu z Petry. 

20. 10. - neděle

Po snídani návštěva moderního muzea, které věnovalo Petře Japonsko. Vzácné exponáty ještě umocní zážitky z předchozího dne. Odjezd do "Malé Petry" - al Beidha, místa které sloužilo jako hospodářské zázemí a zastávka velbloudích karavan. Malá Petra skrývá některé poklady, například nabatejské fresky, které se již jinde nezachovaly. Odpoledne přijedeme do města Šoubak, nad kterým se vypíná mohutný křižácký hrad vybudovaný v roce 1115 jeruzalémským králem Baldwinem I. Hrad byl znám v době své slávy pod jménem Montreal. Prohlídka hradu, výhledy do divoké krajiny s jeskyněmi, které byly ještě donedávna obydleny. Cesta do Madaby, ubytování v hotelu Aich 4*, večeře a nocleh.

21. 10. - pondělí

Snídaně v hotelu, pěší prohlídka Madaby, která byla zejména v 5. a 6. století bohatým a významným městem Byzantské říše. Pozoruhodné mozaiky z církevních i světských staveb, stejně jako kostel Panny Marie z přelomu 6. a 7. století tvoří exponáty Archeologického parku, který navštívíme. Nejznámějším místem v Madabě je kostel sv. Jiří z konce 19. století, při jehož výstavbě byla objevena unikátní mozaika Svaté země ze 6. století. Pro svou jedinečnost se stala důležitým pramenem poznání pro historiky a religionisty. Navštívíme také kostel Apoštolů z r. 578, působivou stavbu s dobře zachovalou výzdobou a Muzeum města Madaby, které je samo o sobě zajímavým architektonickým exponátem. Nedaleko Madaby se vypíná biblická hora Nebo, odkud spatřil Izraelita Mojžíš zaslíbenou zemi a kde zemřel. Výhled do údolí Jordánu a na Mrtvé moře. Návštěva dílny, kde se podle starých vzorů vyrábějí mozaiky jak pro dekorativní tak pro praktické využití. Odjezd do Ammánu, ubytování a večeře v hotelu Mena Tyche 4* v centru města. 

22. 10. - úterý

Po snídani prohlídka Ammánu, hlavního města Jordánského království, města s bohatou historií známého z Bible jako Rabat Amón, v římských dobách jako Philadelphia. Citadela nad městem s obnovenými stavbami z římského a byzantského období, ummájovský palác z 8. století, výhled na římské divadlo. Odjezd do města Džeraš, starověké Gerasy. Po Petře je Džeraš nejvíce navštěvovaným místem v Jordánsku. je to úžasně zachovalé římské provinční město. Uvidíme Hadriánův triumfální oblouk, fórum, dvě římská divadla, obchodní třídy, chrámy boha Dia a bohyně Artemis, procesní třídu vedoucí do Artemidina chrámu. Odjezd k Mrtvému moři, ubytování v 5* hotelu Crowne Plaza. Hotel má vlastní pláž, na kterou sjedete výtahem, velký plavecký bazén ve tvaru laguny a udržované parkové úpravy. Večeře a nocleh.

23. 10. - středa

Pobyt v hotelu Crowne Plaza u Mrtvého moře s polopenzí. Relaxace, koupání v moři a v bazénech. Skvělá strava. 

24. 10. - čtvrtek

Snídaně v hotelu, odjezd do Bethanie na východním břehu řeky Jordánu. Návštěva autentického místa, kde byl Ježíš Nazaretský pokřtěn Janem Křtitelem. Zbytky byzantských kostelů v krajině připomínající tropickou džungli. Bethanie patří mezi křesťanská poutní místa a je také na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Po prohlídce Bethanie odjezd do Akaby u Rudého moře. Akaba je jediným jordánským přístavem a také známým letoviskem. Ubytování v hotelu My Luxury 4*. Večeře, večerní procházka po městě s návštěvou místního tržiště.

25. 10. - pátek

Po snídani v hotelu následuje zážitková plavba lodí se skleněným dnem nad korálovými útesy Rudého moře s možností šnorchlování a obědem. Odjezd na letiště, odlet do Prahy přímým charterovým letem, předpokládaný návrat ve 20:00.  

 

Cena: 36 900 Kč
Sleva 1000 Kč na osobu pro přihlášky podané do 30. 6. 2024

V uvedených cenách je zahrnuto:

  • letecká doprava charterovým letem, odbavené zavazadlo 23 kg, příruční zavazadlo 
  • 7 x ubytování ve dvoulůžkových pokojích v hotelích 3*, 4*, 5*  a v kempu 
  • doprovod kvalifikovaného českého průvodce po celou dobu zájezdu (Ludmila Tvrdoňová), asistence místního průvodce
  • vstupné uvedené v programu v hodnotě 170 USD, safari ve Wadi Rum, plavba s obědem
  • vstupní vízum 
  • pojištění klienta proti úpadku cestovní kanceláře

V uvedených cenách není zahrnuto:

  • spropitné pro řidiče, místního průvodce, nosiče zavazadel a další ve výši 35 EUR na osobu (vybírá se na místě)
  • obědy (se zastávkami na oběd je v programu počítáno)
  • nápoje po večeři v hotelích
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 7 000 Kč
  • pojištění Uniqa nK15S - 1136 Kč na osobu a zájezd. Doporučujeme sjednat, kryje všechna rizika na cestách.

  Další důležité informace:

  • velikost skupiny max. 20 osob + průvodce
  • výklad v českém jazyce
  • žádné skryté příplatky, vše je již zahrnuto v ceně zájezdu

 

Aktualizace: 28. 4. 2024

POŘADATELEM ZÁJEZDU JE CESTOVNÍ KANCELÁŘ LUDMILA TVRDOŇOVÁ - TILIA, IČO 46949739

 Fotogalerie: © CK Tilia, Dreamstime.com 

 

 

Cestovní kancelář TILIA
U Hřiště 196/11,
625 00 Brno

Kontakty


Telefon:
530 311 708
Mobil:
602 851 313
E-mail:
tilia@ck-tilia.cz

Další odkazy


 


Copyright © 2022 CK Tilia | Všechna práva vyhrazena | Created by SPWeb s.r.o.