Nabatejská Petra v Jordánsku - výlet z Akaby i z Eilatu


Petra - novodobý div světa


Petra v Jordánsku, zapsaná na seznam kulturního dědictví UNESCO, je místem, které láká cestovatele již více než 200 let.  Švýcarský cestovatel Johann Ludwig Burckhardt  vstoupil do záhadné, ukrývané a zapomenuté Petry v roce 1812 a touto svou dobrodružnou cestou poodhalil světu tajemství města vybudovaného ve 3. století př. n. l. národem Nabatejců. 

 

Pro současného turistu je návštěva Petry snadná a její krásy může zhlédnout během jednodenního výletu, který pořádají jordánské cestovní kanceláře. Výlet do Petry lze zakoupit rovněž při dovolené v Eilatu, kdy vám izraelská cestovní kancelář zajistí vše potřebné včetně víza a na hranicích vás předá svým jordánským partnerům. Tyto služby lze snadno zajistit na recepcích většiny hotelů, popřípadě lze zajistit naším prostřednictvím. 

 

Cesta z Akaby do Petry trvá s užitečnou zastávkou v motorestu cca 2 hodiny. Po příjezdu do Petry projdete návštěvnickým centrem a pěšky se vypravíte objevovat úžasnou starověkou nekropoli a zbytky nabatejských veřejných budov a chrámů. Nemalou roli zde hraje nádherná příroda, Petra je doslova sevřena mezi skalami z růžového pískovce. Další stránkou  nevšedního koloritu jsou beduíni kmene Bdul, kteří v Petře nabízejí svoje služby. Provozují krámky se suvenýry, malá občerstvení nebo nabízejí jízdy na velbloudech a oslících. 

 

Pokud si chcete o Petře přečíst něco více, zde odkaz na článek Jordánská Petra, Nabatejské království a Nabatejci (aurorka Ludmila Tvrdoňová, CK Tilia)

 

Cena z hotelů v jordánské Akabě:

165 USD na osobu při obsazení vozu 2 osobami, 132 USD na osobu při obsazení vozu 3 osobami, 270 USD při obsazení vozu 1 osobou - jedná se o privátní služby


V ceně je zahrnuto:
- vyzvednutí v hotelu, doprava do Petry v klimatizovaném voze, návrat do hotelu
- doprovod anglicky nebo rusky mluvícího průvodce

V ceně není zahrnuto:
- vstupné do Petry - pro turisty ubytované v jordánském hotelu činí vstupné 50 JOD (cca 70 USD) na osobu, pro ostatní turisty 90 JOD na osobu
- spropitné pro průvodce a řidiče

 

Cena z hotelů v izraelském Eilatu:

199 USD na osobu  - jedná se o skupinový zájezd až do 25 osob

V ceně je zahrnuto:
- doprava klimatizovaným autobusem, vyzvednutí v hotelu
- doprovod anglicky mluvícího jordánského průvodce
- vstupné do Petry v hodnotě 90 JOD (127 USD) 

 

V ceně není zahrnuto:
- 65 USD hraniční poplatky
- 60 USD jordánské vízum vydané na hranicích

Doporučujeme zakoupit přímo v hotelu v Eilatu nebo v některé z místních cestovních kanceláří. Ceny se mohou mírně lišit a můžete nakoupit výhodněji.

 

Aktualizace: 19. 5. 2021

Cestovní kancelář TILIA
U Hřiště 196/11,
625 00 Brno

Kontakty


Telefon:
530 311 708
Mobil:
602 851 313, 602 627 290
E-mail:
tilia@ck-tilia.cz

Další odkazy


 


Copyright © 2022 CK Tilia | Všechna práva vyhrazena | Created by SPWeb s.r.o.